02-12-2016

Op 2 december 2016 is de Duitse zangeres Gisela May overleden.

Gisela May werd op 31 mei 1924 in Wetzlar geboren, studeerde in Leipzig en kreeg haar eerste engagement in 1951 aan het Deutsche Theater Berlin. Hanns Eisler ontdekte haar zangstem en hielp haar als vertolkster van werken van Bertolt Brecht. Zij trad op in de musicals als ‘Hallo Dolly’ van Jerry Herman in het Berliner Metropol-Theater en vertolkte chansons en liederen van onder anderen Jacques Brel en Erich Kästner. Het zwaartepunt bleef echter het werk van Brecht. Onder leiding van Claus Peymann zong zij vanaf 2000 regelmatig bij het Berliner Ensemble haar programma ‘Gisela May singt und spricht Kurt Weill’. Gedurende haar carrière was zij aan de Komische Oper Berlin verbonden, voor het laatst in januari 2013 tijdens de Kurt Weill Woche gedurende het eerste seizoen van intendant Barrie Kosky.

Lees in NOS