29-11-2016

De Metropolitan Opera van New York heeft de geplande nieuwe opera van de componist Osvaldo Golijov geschrapt.

De nieuwe opera van de Argentijnse componist Osvaldo Golijov stond gepland voor het seizoen 2018/2019. De 55-jarige Golijov had de opdracht van Peter Gelb gekregen vanwege het succes van zijn passie ‘Pasión Según San Marcos’, dat in 2000 een groot succes was in Stuttgart. Het is onduidelijk waarom het nieuwe project uiteindelijk is stopgezet. De Met meldt “overenigbare schema’s” en de uitgever van de Golijov noemt “verschil in artistiek inzicht”. De opera had de afgelopen jaren meerdere malen vertraging opgelopen. Onder andere overleed Anthony Minghella, die het libretto van de opera zou schrijven en de opera zou regisseren. Golijov miste overigens in het verleden al vaker deadlines voor opdrachten. De Met heeft aangekondigd de wereldpremière van de nieuwe opera van Nico Muhly ‘Marnie’ nu naar voren te halen.

Lees in The New York Times

© Kayana Szymczak