26-11-2016

De Argentijnse bas-bariton Eduardo Cittanti werd op 26 november 1926 in Buenos Aires geboren.

Eduardo Cittanti studeerde zang in Argentinië bij Isabel Marengo, Olindo Albanese en Raggi Valentini en uiteindelijk bij de beroemde bariton Mariano Stabile. In 1949 kreeg Cittanti een beurs van de Comision Nacional de Cultura Argentina en debuteerde in 1950 in het Teatro Marconi Buenos Aires als Amonasro in ‘Aida’. Gedurende de jaren daarop werd hij één van de belangrijkste zangers van het Teatro Colón van Buenos Aires.

Uitgebreide gastoptredens brachten Cittanti naar diverse grote operahuizen van Europa en Zuid Amerika. Zo zou hij hebben opgetreden in Keulen, Frankfurt, München, Stuttgart, Nürnberg, Leipzig. de Deutsche Oper van Berlijn, Parijs, Toulouse, Nice, Bordeaux, Marseille, Rome, Venetië, Turijn, Genua, Napels, Palermo, Florence, Lissabon, Barcelona, Rio de Janeiro, Tel Aviv en het Smetana Theater van Praag.

Zijn omvangrijke repertoire bestond uit de bas- en baritonpartijen van Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Puccini, Wagner, Bizet, Flotow en werken van Argentijnse componisten, zoals ‘El Matrero’ van Felipe Boero.

Later was Eduardo Cittanti nog werkzaam als docent aan het Liceo Rossini in de Italiaanse plaats Pesaro.

Kijk op YouTube