23-11-2016

De Metropolitan Opera Guild vraagt toestemming aan de rechter om een verzameling memorabilia met een waarde van meer dan $1 miljoen te mogen verkopen.

De Guild werd opgericht om steun te bieden aan de Metropolitan Opera van New York, die de afgelopen jaren onder ernstige financiële druk is komen te staan. De Guild wil nu de verzameling memorabilia – die opgeslagen ligt en nauwelijks wordt getoond – verkopen om de opbrengsten aan de Met ter beschikking te stellen. Maar de Guild heeft daarvoor eerst de toestemming van de rechter nodig aangezien de verzameling met behulp van een liefdadigheidsdonatie is verkregen. De verzameling bestaat onder meer uit een gouden sigarettenkoker van de bas Ezio Pinza, een met juwelen bezet dirigeerstokje van Richard Wagner en een zilveren, ivoren en diamanten pen van Giacomo Meyerbeer.

Lees in The New York Times

© Karsten Moran