02-11-2016

De Italiaanse regisseur Andrea Bernhard heeft de 9e Europäische Opernregie-Preis 2016 gewonnen.

De 29-jarige Andrea Bernhard overtuigde de jury met zijn originele concept van ‘La Traviata’. Deze productie zal in 2017 in Parma op het toneel worden gebracht. Het regieteam van Bernhard ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro.

De jury gaf geen tweede, maar wel twee derde prijzen aan de Britse regisseur Max Hoehn en de Italiaanse regisseur Martin Verdross. De derde prijs bevat een regieassistentschap in een belangrijk operahuis en een geldbedrag van 5.000 euro.

De Europäischen Opernregie-Preis vindt plaats in het kader van de herfstconverentie van Opera Europa aan de Komische Oper en de Deutsche Oper in Berlijn. Het concours wordt iedere twee jaren door de vereniging Camerata Nuova uit Wiesbaden samen met Opera Europa georganiseerd in verdere samenwerking met wereldwijd meer dan 160 operahuizen en cultuurinstituten.

Voor de 9e editie van de Europäischen Opernregie-Preis hadden zich wereldwijd 185 jonge kunstenaars uit 21 landen aangemeld en hun regieconcept voor ‘La Traviata’ ingeleverd. Vijf teams uit Italië, Frankrijk en Groot-Brittanië waren voor de finale uitgekozen. In de eindronde moesten de deelnemers voor een prominente intendantenjury met twee ervaren zangers de scène van Violetta en Germont uit de tweede akte uitwerken.

Lees in Neue Musikzeitung

© Camerata Nuova