24-10-2016

De dirigent Nello Santi werd naar aanleiding van zijn 85ste verjaardag op 23 oktober 2016 in Zürich getrakteerd op een galaconcert.

Nello Santi werd op 22 september 1931 in de Italiaanse plaats Adria (Veneto) geboren. Hij werd in 1958 benoemd tot muzikaal directeur van de Oper Zürich en zou daar tot en met 1969 in die hoedanigheid blijven. Hij dirigeerde in het Zürichs Opernhaus bijna 100 premières.

De Italiaanse dirigent leidde het Philharmonia Zürich tijdens het galaconcert in ouvertures van ‘Semiramide’ van Rossini en ‘Giovanna d’Arco’ van Verdi, de “Einzug der Festgäste” uit ‘Tannhäuser’ van Wagner en de Vierde Symfonie van Tchaikovski. De sopraan Adriana Marfisi – de dochter van Santi – zong een aria uit ‘Giovanna d’Arco’, “Un bel dì, vedremo” uit ‘Madama Butterfly’ en een aria van Cilea.

Lees in Neue Zürcher Zeitung

© Ellen Mathys