22-10-2016

De mezzosopraan Diana Eustrati werd op 22 oktober 1916 op de Griekse eiland Andros geboren.

Diana Eustrati studeerde zang aan de koninklijke hogeschool voor muziek in Athene. Zij debuteerde in 1940 aan de koninklijke opera van Athene en bleef er ensemblelid tot 1948. Daarna kwam zij naar de Komische Oper van Berlijn en zong daar diverse partijen van het mezzosopraan- en altrepertoire. Meer dan twintig jaren was zij ensemblelid van de Komische Oper. Tegelijkertijd werd zij tussen 1950 en 1959 door de Staatsoper van Berlijn geëngageerd. Daar werkte zij mee aan de wereldpremière van de opera ‘Die Verurteilung des Lukullus’ van Paul Dessau op 17 maart 1951.

Eustrati trad verder op in recitals en concerten in Keulen, Frankfurt en Londen. Op het Göttinger Händel-festival zong zij in ‘Rodelinda’ van Händel. Overige partijen van haar operarepertoire waren de titelrollen in ‘Carmen’, ‘Der Rosenkavalier’ en ‘Samson et Dalila’ en verder Eboli in ‘Don Carlos’, Leonora in ‘La Favorita’, Azucena in ‘Il Trovatore’, Meg Page in ‘Falstaff’ en Fricka in ‘Der Ring des Nibelungen’.

Haar stem is vastgelegd door platenlabels als Eterna (liederen), Royale (opera-aria’s), Supraphon (Negende Symfonie van Beethoven) en Discophile Français (‘Matthäus Passion’ van J.S. Bach).

Kijk op YouTube