30-09-2016

De opera ‘Not In My Town’ van de componist Michael Ross heeft op 24 september 2016 zijn wereldpremière beleefd bij het Amerikaanse gezelschap Opera Fusion in Boca Raton.

‘Not in My Town’ is een opera van componist Michael Ross en gaat over de gebeurtenissen rondom de moord op Matthew Shepard. Matthew Shepard was een student uit Wyoming, die vanwege zijn homoseksualiteit werd mishandeld, vastgebonden aan een hek en uiteindelijk overleed.

Op 7 oktober 1998 werd Matthew Shepard door twee mannen ontvoerd, gemarteld en vastgeketend aan een hek. Nadat een fietser hem ontdekte, werd de comateuze Shepard naar een ziekenhuis gebracht, waar hij een aantal dagen later aan zijn verwondingen overleed. Zijn moordenaars werden tot levenslang veroordeeld. Het verhaal van Matthew Shepard werd belangrijk voor de Amerikaanse homobeweging, want het trok de aandacht voor haatdelicten tegen personen vanwege hun seksualiteit. In 2000 verscheen het toneelstuk ‘The Laramie Project’ van Moisés Kaufman, dat in 2002 werd verfilmd.

‘Not in My Town’ beleefde zijn wereldpremière op 24 september 2016 bij het gezelschap Opera Fusion in een regie van Dean Peterson. Het 18-ledig orkest staat onder leiding van Gordon Roberts. Ryan Townsend vertolkt Matthew Shepard en de rol van activiste Romaine Patterson wordt gezongen door Robyn Marie Lamp. Romaine Patterson zelf was in het publiek tijdens de wereldpremière en werd na afloop op het toneel ontvangen.

Lees in South Florida Gay News