21-09-2016

Het Festival de Musique Classique Montreux-Vevey viert zijn 70-jarig bestaan en in kader van het programma werd dit jaar een borstbeeld van de dirigent Wilhelm Furtwängler onthuld.

De derde avond van het Festival de Musique Classique Montreux-Vevey had als titel ‘Hommage à Wilhelm Furtwängler’. Het Royal Philharmonic Orchestra speelde onder leiding van de Zwitserse dirigent Charles Dutoit onder andere het “Andante semplice” uit de Tweede Symfonie van Furtwängler.

Voorafgaande aan het concert werd in het Zwitserse dorpje Clarens bij Montreux een borstbeeld van Wilhelm Furtwängler van beeldhouwer Bertrand Bavaud onthuld. In Clarens kocht Furtwängler in het laatste half jaar voor zijn overlijden een huis. Hier bevinden zich tevens de Wilhelm Furtwängler Private Archives en overleed ook zijn echtgenote Elisabeth. Bij de onthulling waren ook diverse familieleden van Furtwängler. Er bevinden zich overigens al bustes van de Furtwängler in Baden-Baden, Berlijn en Jena.

Lees in Neue Zürcher Zeitung

© Twitter