09-09-2016

Op 8 spetember 2016 is de Italiaanse bariton Giampiero Mastromei overleden.

Giampiero Mastromei werd op 1 november 1932 in de Toscaanse plaats Camaiore geboren. Hij studeerde zang vanaf zijn 19e en deed daarna de opleiding van de Arte Lirica van het Teatro Colón in Buenos Aires.

Zijn internationale carrière leidde hem naar de belangrijkste theaters over de hele wereld. In de Wiener Staatsoper maakte hij zijn debuut in de rol van Scarpia in ‘Tosca’ op 7 februari 1969. Hij zong in de Wiener Staatsoper 15 rollen verdeeld over 203 avonden. Op 22 april 1972 debuteerde Mastromei in de Scala van Milaan als Amonasro in ‘Aida’. Verder zong hij in de Scala nog Renato in ‘Un Ballo in Maschera’ en Scarpia. Hij trad in 1974 op in het Gran Teatre del Liceu van Barcelona als Amonasro naast Montserrat Caballé en Plácido Domingo. Op 23 februari 1990 was Giampiero Mastromei nog één maal terug in de Wiener Staatsoper als Dulcamara in ‘L’ Elisir d’Amore’.

Andere rollen van zijn omvangrijke repertoire waren Escamillo in ‘Carmen’, Rodrigo in ‘Don Carlo’, Luna in ‘Il Trovatore’, Marcello in ‘La Bohème’, Carlo in ‘La Forza del Destino’, Germont in ‘La Traviata’, Sharpless in ‘Madama Butterfly’, Lescaut in ‘Manon Lescaut’, Iago in ‘Otello’, Tonio in ‘Pagliacci’, Wolfram in ‘Tannhäuser’, Alfio in ‘Cavalleria Rusticana’ en de titelrollen in ‘Il Barbiere di Siviglia’, ‘Macbeth’ en ‘Rigoletto’.

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 10 september 2016 in zijn geboorteplaats Camaiore.

Lees in Platea Magazine