19-08-2016

De producent Roland Scahill wordt ervan beschuldigd investeerders geld afhandig te hebben gemaakt door hen in totaal $165,000 te laten steken in een nep-show over het leven van de sopraan Kathleen Battle.

Roland Scahill zou de productie hebben verzonnen en zijn slachtoffers tussen oktober 2014 en januari 2015 geld afhandig te hebben gemaakt. Hij zou ten onrechte hebben beweerd dat hij zich van de rechten over het levensverhaal van Kathleen Battle had verzekerd. Tevens pretendeerde hij een contract te hebben getekend met de actrice Lupita Nyong’o voor de titelrol, de Booth Theatre voor de ‘KB Project’ te hebben gereserveerd en Netflix bereid te hebben gevonden om een voorstelling te filmen. Verschillende investeerders – waaronder zijn vrienden – hadden hun geld teruggeëist, waarop Scahill hen cheques stuurde, die echter door de bank werden geweigerd. Scahill ontkende zelf voor de rechtbank op 19 augustus 2016 alle beschuldigingen. De zaak dient op 20 september 2016.

Lees in The New York Times