18-08-2016

De Association of Jewish Refugees heeft wijlen Sir Rudolf Bing geëerd met een plaquette in Glyndebourne.

De plaquette wordt door de Association of Jewish Refugees (AJR) opgedragen in het kader van de 75ste verjaardag van de organisatie. De AJR vertegenwoordigt en steunt Joodse slachtoffers van de Nazi-onderdrukking, die een nieuw leven opbouwden in Groot-Brittanië. De plaquettes van de AJR hebben tot doel Joodse vluchtelingen te eren, die een belangrijke bijdrage hebben gegeven aan hun nieuwe vaderland.

Rudolf Bing werd in 1902 geboren in Wenen, studeerde aan de Universität Wien en werkte als assistent van  intendant Carl Ebert vanaf 1928 bij het Landestheater Darmstadt en vanaf 1931 aan de Städtische Oper in Berlijn. Een jaar voordat de Rassenwetten van Neurenberg in gang werden gezet, ging Bing in 1934 naar Engeland. Daar was hij tussen 1936 en 1949 algemeen directeur van het Glyndebourne Festival en richtte later het Edinburgh International Festival op. Vanaf 1946 was hij algemeen directeur van de Metropolitan Opera in New York. Hij werd in 1971 geridderd tot Sir en overleed in 1997.

Lees in The Jewish Chronicle Online

© Sam Stephenson