21-07-2016

De politie van Bayreuth heeft bedenkingen bij 35 medewerkers van de Bayreuther Festspiele. Tijdens het checken van de personalia is gebleken dat over hen strafbare feiten geregistreerd staan.

Over 35 medewerkers van de Bayreuther Festspiele zijn met name geweldsdelicten aan het licht gekomen. De politie adviseert dientengevolge tijdens het festival hen niet in te zetten op plaatsen waar de veiligheid essentieel is. Het betreft niet alleen personeel van de Festspiele maar ook externe werknemers, waaronder bewakingspersoneel.

De Bayreuther Festspiele beginnen op 25 juli 2016 en hebben voor dit jaar de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Zo dienen journalisten, die bij de première over de rode loper berichten willen, zich voor het eerst officieel vooraf aan te melden.

Lees in Musik Heute

© Guido Radig