21-07-2016

Het prestigieuze operaconcours Operalia van Plácido Domingo wordt in 2016 in het Teatro Degollado van de Mexicaanse plaats Guadalajara gehouden en inmiddels hebben 28 zangers zich geplaatst voor de halve finales.

De 28 zangers zingen ieder één aria uit hun repertoire, die gekozen wordt door de jury en in principe gaan tien zangers door naar de finale. De finale wordt gehouden op zondag 24 juli 2016 en zal rechtstreeks worden uitgezonden door medici.tv.

Onder de kandidaten bevinden zich de Poolse sopraan Marcelina Beucher (IVC 2014), de Oekraïense sopraan Olga Kulchynska, de Franse tenor Benjamin Bernheim (bij DNO in het afgelopen seizoen in ‘Roméo et Juliette’ van Berlioz en in het komende seizoen bij DNO Narraboth in ‘Salome’), de Amerikaanse bas-bariton Nicholas Brownlee (winnaar van de Metropolitan Opera National Council Auditions 2015) en de Zuid-Koreaanse countertenor Keonwoo Kim (IVC 2016 en winnaar Montreal International Musical Competition 2015).

Lees in Opera News