19-07-2016

Op 18 juli 2016 is de Weense operettezanger Ossy Kolmann overleden.

Ossy Kolmann op 10 januari 1928 in Wenen geboren. Hij behoorde tientallen jaren tot de belangrijkste operettezangers van Oostenrijk. Na eind jaren vijftig speelde en zong hij in operettes in het Operettenhaus Hamburg, aan het Theater an der Wien, aan het Wiener Volkstheater en aan het Raimundtheater. Vanaf 1973 was hij twintig jaren de belangrijkste komiek van de Wiener Volksoper. Tot zijn glansrollen behoorden de spreekrollen van Frosch in ‘Die Fledermaus’, Njegus in ‘Die lustige Witwe’, de baspartij van Sigismund Sülzheimer in ‘Im weißen Rössl’ en de tenorpartijen van Ober Philippe in ‘Der Opernball’ en Sindulfo in ‘Gasparone’. De ziekte van Parkinson beëindigde zijn carrière. Zijn laatste publieke optreden was in 2003 toen hem de titel ‘Kammerschauspieler’ werd toegekend.

Lees in Der Standard