18-07-2016

Stewart Pearce – voormalig assistent manager van de Metropolitan Opera House van New York en oud-directeur van de Metropolitan Opera Guild – is na een kort ziekbed overleden.

Stewart Pearce wijdde vrijwel zijn gehele carrière aan beide organisaties. die nauw verbonden waren. Gedurende 40 jaren stelde hij zich in dienst van de Metropolitan Opera House van New York en de Metropolitan Opera Guild.

Pearce kwam in februari 1976 naar het Metropolitan Opera Guild als stagiaire van de Arts Management-masteropleiding bij NYU, waar hij zijn Master in 1977 behaalde. Hij werd in juli 1976 full-time door de Guild ingehuurd en werd benoemd tot directeur van de Guild in 1979.

Toen het ledenprogramma in 1982 naar de Metropolitan verhuisde, bleef Pearce de Guild beheren als assistent-directeur van ontwikkeling van de Met.

Twee jaar later werd hij directeur van planning en begroting en hield hij toezicht op het vennootschappelijk operations, het bespreekbureau, marketing en finance.

In 1997 werd hij benoemd tot een assistent-manager van de Metropolitan door algemeen directeur Joseph Volpe. Tijdens deze periode van zijn carrière werkte Pearce aan de ontwikkeling van ‘Tessitura’, de klantendatabase gemaakt door de Metropolitan die gelanceerd werd in 2000, die nu gebruikt wordt voor fondsenwerving en marketing door honderden kunstorganisaties over de hele wereld.

In 2006 werd Pearce tot assistent-manager van algemeen directeur Peter Gelb benoemd. In deze rol was Pearce betrokken bij de financiële planning, budgettering, seizoensplanning, bespreekbureau, PR ontwikkeling, onderwijs, presentaties, merchandising en externe betrekkingen.

In 2010, Pearce keerde terug naar het Metropolitan Opera Guild als zijn directeur, terwijl hij zijn rol bij de Met tot 2014 bleef voortzetten. Hij beëindigde zijn werkzaamheden als directeur van de Guild in 2015.

Lees in Opera News

© Dario Acosta