17-07-2016

De Bayreuther Festspiele hebben opnieuw diverse veranderingen in de bezetting ‘Der Ring des Nibelungen’ bekendgemaakt.

Zo heeft de Amerikaanse sopraan Jennifer Wilson zich teruggetrokken als Sieglinde uit de productie van ‘Die Walküre’ van de Bayreuther Festspiele 2016. Zij heeft tien dagen voor de opening van het festival een ontbinding van haar contract onder financiële voorwaarden geaccepteerd. Dirigent Marek Janowski zou het contrast van haar stem met de sopraan van Catherine Foster als Brünnhilde te gering hebben bevonden. Door het annuleren van Wilsons debuutoptreden, maakt nu haar landgenote Heidi Melton haar Bayreuth-debuut in de rol van Sieglinde.

Ook de Duitse bas Andreas Hörl zal niet meer optreden in ‘Der Ring des Nibelungen’. Zijn rol van Hunding in ‘Die Walküre’ worden overgenomen door de Duitse Georg Zeppenfeld, die daarmee zich in Bayreuth een harde werker toont met naast Hunding de rollen van Gurnemanz en Marke. Door het wegvallen van Hörl zal de Oostenrijkse bas Günther Groissböck in Bayreuth de rol van Fasolt zingen in ‘Das Rheingold’.

Eerder nam al de Zweedse bariton John Lundgren de rol van Der Wanderer in ‘Siegfried’ over van de Duitse bariton Thomas J. Mayer en verving Mayer op zijn beurt Lundgren in de titelrol van ‘Der fliegende Holländer’. Ook de Israëlische sopraan Netta Or werd vervangen door de Poolse sopraan Anna Siminska als Klingsors Zaubermädchen in ‘Parsifal’.

Lees in Bayreuther Festspiele