12-07-2016

Het programma van het 51ste Internationaal Vocalisten Concours van ‘s-Hertogenbosch is aangepast wegens sluiting Theater a/d Parade.

Het 51ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC), dat in september van dit jaar gehouden had moeten worden in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch, heeft zijn programma moeten wijzigen. In het theater is asbesthoudend materiaal aangetroffen dat een risico kan vormen. Daardoor is het theater tot 1 november 2016 gesloten voor publiek en verliest het IVC zijn thuisbasis.

In overleg met de gemeente ’s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade heeft het Bestuur van het Internationaal Vocalisten Concours besloten om één van de twee categorieën van het concours door te laten gaan. Het Lied-Duo Concours wordt gehouden van 10 tot en met 16 september 2016 op locaties in ‘s-Hertogenbosch die binnenkort bekend gemaakt zullen worden. Het Lied-Duo Concours – waaraan 20 duo’s deel zullen nemen – kent drie rondes: de Eerste Ronde op 10 en 11 september, de Halve Finale op 13 september en de Finale op 16 september 2016. Volgend jaar volgt het Opera|Oratorium Concours met de Finale op 16 september 2017.