04-07-2016

Op 2 juli 2016 is de Franse bariton Bernard Imbert overleden. Hij stierf tijdens de openingsvoorstelling ‘Offenbach Dans Tous Ses États’ van het Festival Les Nuits de Robinson in het Théâtre Robinson van de Franse gemeente Mandelieu-la-Napoule.

Bernard Imbert werd in 1963 geboren in Marseille. Hij was laureaat van het Concours International de Mélodie Française in Toulouse en het Concours International de Chant van Verviers en trad meer dan 250 keer op in de musical ‘Les Misérables’ in het Théâtre Mogador in Parijs.

In 1994 werd hij als solist geëngageerd door de Opéra de Nice. Daar zong hij de afgelopen jaren rollen als Dr Franke in ‘Die Fledermaus’, Roberto in ‘I Vespri Siciliani’, Ned Keene in ‘Peter Grimes’, Deuxième Officier in ‘Dialogues des Carmélites’ en Creonte in ‘Medea’. Andere glansrollen in Nice waren Schaunard in ‘La Bohème’ en Il Sagrestano in ‘Tosca’.

Bij de Opéra de Monte-Carlo zong hij de afgelopen seizoenen Potapytch in ‘De Speler’ en Le Messager de Schnals in ‘La Wally’ naast Eva-Maria Westbroek. Bij de Opéra Municipal de Marseille was hij onlangs Le Brésilien in ‘La Vie Parisienne’, Un Chef Grec en Premier Sentinelle in ‘Les Troyens’, Amnhès in ‘Cleopatra’ en Saint Jacques de Compostelle / L’Émissaire Maure in ‘Le Cid’. Bij de Opéra Grand Avignon trad hij de laatste jaren op als Juan in ‘The Man of La Mancha’, Horatio in ‘Hamlet’, Grégorio in ‘Roméo et Juliette’ en Lérida in ‘Die lustige Witwe’. Verder zong Imbert de rol van Ajax in ‘La Belle Hélène’ bij de Opéra de Vichy, Un Vecchio Zingaro in ‘Il Trovatore’ tijdens het festival Chorégies d’Orange, Grégorio bij de Opéra de Massy, Mordred in ‘Le Roi Arthus’ bij de Opéra National du Rhin in Straatsburg en Un Officier in ‘Dialogues des Carmelites’ bij de Opéra National de Bordeaux.

Lees in 20 Minutes