28-06-2016

Francis van Broekhuizen viert op 28 juni 2016 haar verjaardag. 

Francis van Broekhuizen studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In dat jaar was zij ook finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede. Francis van Broekhuizen zong rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in de titelrollen van de opera’s ‘Suor Angelica’, ‘Rusalka’, ‘Die lustige Witwe’ en ‘Cendrillon’ en in ‘De Speler’, ‘Les Aventures du Roi Pausole’, ‘Mirandolina’, ‘Carmen’ en ‘Owen Wingrave’. Bij Opera Spanga werkte zij mee aan de operaspeelfilms ‘Donna Giovanna’ (2012) en ‘Gianni Schicchi’ (2014). In januari 2016 was Francis van Broekhuizen te horen in de opera ‘Owen Wingrave’ bij het Theater Osnabrück in Duitsland.

Kijk op YouTube

© Merlijn Doomernik