26-06-2016

De Santa Fe Opera viert in zijn 60ste seizoen de liefde in al haar wispelturigheden.

De Amerikaanse mezzosopraan Regina Sarfaty herinnert zich in een interview de geboorte van de Santa Fe Opera. Zij was de eerste zangeres die in 1957 op het podium van het operahuis stapte.

Regina Sarfaty werd in 1934 in Rochester, New York, geboren en haar eerste grote succes bij de Santa Fe Opera in 1957 was als Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’. In dat zomerseizoen zong zij rollen in nog drie andere producties van het gezelschap, namelijk Suzuki in ‘Madama Butterfly’ van Puccini, Baba the Turk in ‘The Rake’s Progress’ van Stravinsky en Tabitha in de wereldpremière van ‘The Tower’ van Marvin David Levy op 2 augustus 1957. Sarfatay keerde tot 1968 diverse malen terug naar Santa Fe voor rollen als Clairon in ‘Capriccio’ van Richard Strauss, Dorabella in ‘CosìFan Tutte’, Meg Page in ‘Falstaff’, Jane Seymour in ‘Anna Bolena’, Prinz Orlofsky in ‘Die Fledermaus’ en de titelrollen in ‘Regina’ van Marc Blitzstein en ‘Carmen’. Op 16 juli 1958 zong zij bij de Santa Fe Opera de rol van Nelly in de wereldpremière van de opera ‘Wuthering Heights’ van Carlisle Floyd.

Lees in Albuquerque Journal

© Eddie Moore