26-06-2016

De bariton Giuseppe Taddei werd op 26 juni 1916 in de Italiaanse plaats Genoa geboren.

Giuseppe Taddei werd op 26 juni 1916 geboren in Genua. Hij studeerde in Rome, waar hij zijn debuut maakte in 1936 als Heerrufer in ‘Lohengrin’ van Wagner. Taddei zong na de Tweede Wereldoorlog onder andere in Londen, Wenen, Salzburg, Milaan, Napels, San Francisco en Chicago. Hij maakte zijn debuut in de Metropolitan Opera van New York pas op 25 september 1985 op 69-jarige leeftijd in de titelrol van ‘Falstaff’. Taddei zong zowel in komische als in dramatische opera’s. Zijn repertoire was omvangrijk, met rollen als Figaro in Mozart en Rossini, Leporello en de titelrol in ‘Don Giovanni’, Belcore en Dulcamara in ‘L’Elisir d’Amore’ en de Verdi-rollen Ernani, Macbeth, Rigoletto, Amonasro, Iago en Falstaff. Zijn stem is vastgelegd op talrijke opnamen. Giuseppe Taddei overleed op 2 juni 2010 op 93-jarige leeftijd.

Kijk op YouTube