24-06-2016

Pierre Audi zal per september 2018 na 30 jaren stoppen als artistiek directeur van De Nationale Opera.

Pierre Audi (Libanon, 1955) wordt per september 2018 algemeen directeur van het Festival International d’Art Lyrique d’Aix-en-Provence in Frankrijk. Hij volgt daar Bernard Foccroulle op, die sinds 2007 algemeen directeur was van het festival. Voor zijn vertrek voert Audi bij DNO nog de leiderschap over het megalomane project ‘Licht’ van Karlheinz Stockhausen dat gepland staat voor 2019.

Het vertrek van Audi naar Aix-en-Provence verklaart ook de vele samenwerkingen van DNO met dat festival in de afgelopen jaren. Zo behoorden tot de coproducties van beide gezelschappen onder andere ‘Ariodante’, ‘Die Zauberflöte’, ‘Written on Skin’, ‘Trauernacht’ en ‘Be With me Now’. Op de social media wordt ondertussen al druk gespeculeerd over de opvolger van Audi. Zo worden de namen genoemd van Barrie Kosky, Kasper Holten, Ivo van Hove, Guy Coolen en Peter De Caluwe.