14-06-2016

Op 14 juni 2016 is de Sloveense sopraan Ondina Otta Klasinc overleden.

Ondina Otta Klasinc werd op 16 juli 1924 geboren in de Italiaanse plaats Triëst. Zij studeerde zang bij Luigiju Toffoli in Valdu Medicusu en won in 1946 een zangwedstrijd in Triëst. Daarna kreeg zij een engagement op het Opera Theater in Ljubljana, waar zij debuteerde als Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’.

Van 1958 tot 1972 zong Ondina Otta Klasinc bij de Opera van Maribor en vertolkte zij rollen als Adina, Cio-Cio-San, Desdemona, Despina, Fiordiligi, Donna Elvira, Gilda, Lucia, Marguerite, Mimi, Rusalka en Tatjana. Haar repertoire bestond uit meer dan 60 rollen uit het Italiaanse, Franse, Duitse en Slavische repertoire.

Na haar carrière in Maribor was zij werkzaam als pedagoge. Ondina Otta-Klasinc overleed in Maribor.

Lees in Delo