14-06-2016

Op 11 juni 2016 is de Britse tenor Alberto Remedios overleden.

Alberto Remedios werd op 27 februari 1935 in Liverpool geboren en studeerde aan de Royal College of Music. Hij begon zijn operacarrière bij de Sadler’s Wells Opera – de voorloper van de English National Opera – in rollen als Alfredo in ‘La Traviata’, de titelrol in ‘Faust’ van Gounod, Samson in ‘Samson et Dalila’ van Saint-Saëns, Bacchus in ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss en Max in ‘Der Freischütz’ van Von Weber. Remedios werkte in 1970 mee aan de eerste studio-opname van de opera ‘The Midsummer Marriage’ van Michael Tippett in de hoofdrol van Mark onder leiding van Sir Colin Davis.

Daarna was Remedios vooral in Wagnerrollen te horen. Zo zong hij in 1973 Siegfried in ‘Der Ring des Nibelungen’ bij de Sadler’s Wells Opera onder leiding van Reginald Goodall. EMI en Chandos op CD brachten van deze productie een live-concertuitvoering van ‘Siegfried’ en studio-opnamen van hoogtepunten uit ‘Götterdämmerung’ op CD uit.

Alberto Remedios zong in alle belangrijke operahuizen van de wereld, waaronder de Metropolitan Opera in New York (vijf voorstellingen als Bacchus in 1976), Seattle, Frankfurt, San Francisco en Buenos Aires. In 1981 werd Remedios benoemd tot Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Na zijn afscheid emigreerde hij in 1999 naar Australië. Daar overleed hij vredig omringd door zijn familie. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Lees in The Sydney Morning Herald

Kijk op YouTube