20-05-2016

De opera ‘Aan het Einde van de Dag’ van Peter-Jan Wagemans beleeft op 20 mei 2016 zijn wereldpremière in De Doelen in het kader van de Operadagen Rotterdam.

Peter-Jan Wagemans schreef zelf het libretto voor ‘Aan het Einde van de Dag’. Het verhaal gaat over vergankelijkheid en draait om de zwanenzang van een oude operazanger, met om hem heen zijn kleder en een ambitieuze sopraan. De tenor Alexander Olivier is de oude zanger, Tom Sol is zijn kleder en Lisette Bolle is de ambitieuze sopraan.

De wereldpremière van ‘Aan het Einde van de Dag’ vindt plaats in concertante vorm. De muziek wordt gespeeld door het DoelenEnsemble onder leiding van Hans Leenders. Rosa Hendriks tekent voor de concertante productie, bijgestaan door regisseur Marcel Sijm, die de dramaturgie verzorgt.

Speeldata:

Vrijdag 20 mei 2016 22:00 uur
Rotterdamse Schouwburg (Krijn Boon Studio)

Zaterdag 21 mei 2016 15:00 uur en 20:30 uur
Rotterdamse Schouwburg (Krijn Boon Studio)

Zondag 22 mei 2016 15:00 uur
De Doelen (Jurriaanse Zaal)