26-04-2016

Op 22 april 2016 is de Amerikaanse tenor en regisseur Lincoln Clark overleden.

Lincoln Clark werd op 6 januari 1926 in Fort Cobb, Oklahoma geboren. Hij begon zijn zangopleiding vanaf 1946 na zijn diensttijd en studeerde vervolgens gedurende drie jaren bij Lotte Lehmann aan de Music Academy of the West in Santa Barbara. Hij won een Fulbright studiebeurs voor een een zangstudie in München, waarna hij twintig jaren zong in diverse Europese operahuizen.

In 1974 kwam Lincoln Clark terug naar de Verenigde Staten en werkte als operaregisseur bij de Seattle Opera. In eerste instantie was hij werkzaam onder George London in de eerste productie in Seattle van ‘Der Ring des Nibelungen’. Na zijn jaren in Seattle ging Clark naar de Florida State Opera van de Florida State University, waar hij twaalf jaren bleef.

Lincoln Clark was getrouwd met de mezzosopraan Patricia Pease Clark. Hij overleed in hun huis in Edmonds na een lange strijd tegen kanker.

Lees in The Seattle Times

© Clark family