02-04-2016

De Nederlandse bariton Wiard Witholt zal in april 2016 de hoofdrol van de Marquis d’Hérigny vertolken in ‘Manon Lescaut’ van Daniel-François-Esprit Auber bij de Koninklijke Opera van Wallonië te Luik.

Wiard Witholt zong van de componist Daniel-François-Esprit Auber al eerder de rol van Pietro in ‘La Muette de Portici’ bij het Anhaltisches Theater van Dessau. Daar was hij tussen 2009 en 2015 ensemblelid en zong bij het gezelschap rollen als Papageno in ‘Die Zauberflöte’, Eisenstein in ‘Die Fledermaus’, Silvio in ‘Pagliacci’, Valentin in ‘Faust’, Danilo in ‘Die lustige Witwe’, Belcore in ‘L’Elisir d’Amore’, Zurga in ‘Les Pêcheurs de Perles’ en talrijke andere partijen.

Wiard Witholt maakte in 2011 zijn debuut in Luik als de Graaf in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart en beleeft met de hoofdrol van Marquis d’Hérigny in ‘Manon Lescaut’ zijn rentree bij het operahuis. Witholt vertolkt de rol van Marquis d’Hérigny aan de zijde van de coloratuursopraan Sumi Jo, die de titelrol zingt.

De partij van van Marquis d’Hérigny werd door Auber gecomponeerd voor de bekende bariton Jean-Baptiste Faure en heeft in de opera diverse belangrijke soli. Voor de rol van Marquis d’Hérigny verzamelde de librettist Eugène Scribe de meerdere minnaars van Manon Lescaut uit het verhaal van Abbé Prevost in één personage. ‘Manon Lescaut’ gaat in Luik op 10 april 2016 in première en wordt daarna nog gespeeld op 12, 14, 16 en 19 april 2016.

Lees in Opera Liège