18-03-2016

Op 15 maart is de Franse sopraan Claudine Collart overleden.

Claudine Collart werd op 6 februari 1923 in Auby geboren. Zij studeerde zang aan het conservatorium van het nabijgelegen Dowaai en vervolgens aan het Conservatoire de Paris. Zij werd ensemblelid van de Opéra-Comique van Parijs en zong veel voor de Franse radio- en televisiezender ORTF, opnamen die vervolgens werden uitgezonden op France Culture en France Musique. Zij trad tevens op tijdens de bruiloft van Prins Rainier van Monaco en Grace Kelly op 18 april 1956. Later werd Claudine Collart docente aan het conservatorium van Dowaai. Zij ontving de onderscheiding Chevalier des Arts et des Lettres. De muziekschool van de gemeente Sin-le-Noble bij Dowaai draagt haar naam: “Le Pôle Culturel Claudine Collard”. Claudine Collart overleed in de gemeente Clichy in het Franse departement Hauts-de-Seine even ten oosten van Parijs. Haar begrafenis vond plaats in Nanterre, Hauts-de-Seine.

Lees in La Voix du Nord

Kijk op YouTube