25-02-2016

De opera ‘JFK’ van de Amerikaanse componist David T. Little gaat op 23 april 2016 in wereldpremière bij de Fort Worth Opera in Texas.

‘JFK’ op een libretto van Royce Vavrek gaat over de laatste twaalf uren voor de moordaanslag op John F. Kennedy in Dallas in 1963. De handeling vindt niet plaats in Dalles, maar in Fort Worth, waar Kennedy de nacht van 21 op 22 november 1963 in Hotel Texas doorbracht. In de maanden voor de aanslag waren de Kennedys bedroefd door het overlijden van hun zoon Patrick en leed Jackie onder de buitenechtelijke uitstapjes van haar echtgenoot. ‘JFK’ is een coproductie met het American Lyric Theater in samenwerking met Opera Philadelphia. De operaliefhebbers van New York kregen op 25 november 2014 al een voorproefje tijdens een workshop in Merkin Concert Hall.

Lees in WOSU Radio

© Media Irish Central