18-02-2016

De eerste trailer van de film ‘Florence Foster Jenkins’ met in de titelrol Meryl Streep is verschenen.

De trailer van de biografie onthult echter nog niet de vocale vaardigheden van Meryl Streep. Het toont de verschrikte reacties van het publiek en haar begeleider Cosmé McMoon, gespeeld door acteur Simon Helberg. Verder speelt in de film Hugh Grant als haar levenspartner St. Clair Bayfield. Een premièredatum is nog niet bekend gemaakt.

Florence Foster Jenkins werd geboren in 1868 als Nascina Florence Foster en was een rijke erfgename uit New York. Haar droom was een zangcarrière te hebben en werd daarin niet tegengehouden door haar gebrek aan talent. Ondanks de tegenslagen gaf zij haar droom niet op. Jenkins gaf privérecitals voor goede vrienden en relaties. Slechts één keer trad in het openbaar op; op 25 oktober 1944 zong zij op 76-jarige leeftijd in Carnegie Hall. De recensies waren echter slecht en twee dagen later kreeg zij een hartaanval, waarna zij een maand later overleed.

Lees in HNGN