16-02-2016

Er komt dit jaar geen stadsopera als vervolg op de stadsopera ‘Jheronimus’ uit 2013.

De Stichting Het Vervolg krijgt het geld niet bij elkaar om de stadsopera met elementen uit het leven en werk van Jeroen Bosch verder uit te werken. Van de 130.000 euro die nodig is om de opera op te starten, was ongeveer 60.000 euro binnen.

Volgens bestuurslid Peter Winkens van Het Vervolg was in totaal 330.000 euro voor de opera nodig. De 130.000 euro die nodig zijn om op te starten zouden net als bij de vorige uitvoeringen afkomstig moeten zijn van subsidies. „Er is de afgelopen tijd wel wat veranderd omdat nogal wat subsidiënten de regels hebben aangepast waardoor het onmogelijk is om nog subsidie te krijgen. Zoals het Brabant Cultuurfonds”, aldus Winkens.

Wat de stichting vooral tegenviel was het uiteindelijke subsidiebedrag van de gemeente Den Bosch en de Stichting Jeroen Bosch 500. Volgens Winkens gaf de gemeente uiteindelijk 75 procent van het toegezegde bedrag en de JB500 vijftig procent. „En dat scheelt toch enkele tienduizenden duro’s.”

Lees in Brabants Dagblad

© Maikel Samuels