05-02-2016

De Reisopera heeft zijn programma voor de komende seizoenen bekend gemaakt. Opvallend is het gebrek aan Nederlandse betrokkenheid en overmaat aan Britse bijdragen.

De Reisopera opent het seizoen 2016/2017 met ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss. De titelrol was in eerste instantie toegezegd aan de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer, maar wordt nu gezongen door de Koreaanse sopraan Soojin-Sebastian Moon. Karin Strobos zingt de rol van Der Komponist en in de bijrollen zijn Zinzi Frohwein als Echo en Anna Traub als Dryade bezet. Laurence Dale tekent voor de regie. Verder dat seizoen ‘Don Giovanni’ van Mozart met de Britse dirigente Julia Jones en Britse regisseuse Jo Davies.

Het seizoen 2017/2018 wordt geopend met ‘La Traviata’ in een regie van Floris Visser. Verder staat dat seizoen de opera ‘Siroé’ van Hasse op het programma. ‘Der fliegende Holländer’ van Wagner besluit het seizoen in een enscenering van de Britse regisseur Paul Carr, met decors van de Britse ontwerper Steven Howell en in de titelrol de Britse bas-bariton Darren Jeffery. Senta wordt niet gezongen door de Nederlandse sopraan Kelly God of Deirdre Angenent, maar door de Finse Tiina-Maija Koskela.

De Reisopera was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees in Operabase