01-02-2016

Opera Ballet Vlaanderen heeft in 2015 meer dan 97.500 tickets verkocht en in combinatie met reisvoorstellingen en randactiviteiten 160.000 bezoekers bereikt.

Beide cijfers zijn absolute records, zo laat de organisatie maandag weten. Opera Ballet Vlaanderen stelt naar eigen zeggen ook vast dat het publiek verjongt. De gemiddelde leeftijd van een losse ticketkoper voor de opera was 47 jaar. Meer dan één op vijf ticketkopers kwam bovendien nog niet eerder voor in de database van het kunsthuis, wat erop wijst dat het publiek ook vernieuwt. Ook het aantal buitenlandse bezoekers nam toe. 

Het mandaat van Aviel Cahn als artistiek directeur van het operaluik wordt mede vanwege het succes verlengd tot de zomer van 2019. Chef-dirigent van Opera Vlaanderen Dmitri Jurowski houdt er wel mee op na dit seizoen, al blijft hij nog gastdirigent. Een opvolger komt er voorlopig niet, omdat Opera Vlaanderen “een grotere artistieke diversiteit” wil realiseren.

Lees in Gazet van Antwerpen

© Filip Van Roe