14-01-2016

De Opera Vlaanderen brengt tussen 12 februari en 5 maart 2016 de opera ‘Otello’ van Giuseppe Verdi in Antwerpen en Gent.

In het Shakespeare-jaar zet Opera Vlaanderen haar reeks late Verdi-opera’s verder met ‘Otello’. De Duitse theaterregisseur Michael Thalheimer keert terug naar Opera Vlaanderen na zijn productie van ‘La Forza del Destino’ van 2012.

Dirigent Alexander Joel is geen onbekende meer bij Opera Vlaanderen waar hij al verschillende opera’s van Verdi gedirigeerd heeft. De Britse tenor Ian Storey zingt de titelrol en de Amerikaanse sopraan Corinne Winters – bij Opera Vlaanderen al eerder te zien als Donna Anna in ‘Don Giovanni’ – maakt haar roldebuut als Desdemona. De Bulgaarse bariton Vladimir Stoyanov – al eerder te zien als Don Carlo di Vargas in ‘La Forza del Destino’ in de regie van Thalheimer bij Opera Vlaanderen – vertolkt Iago.

Lees op OperaBallet.be