14-01-2016

De 51ste editie van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) zal dit jaar plaatsvinden van 8 t/m 17 september 2016 in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Het IVC biedt talentvolle klassieke zangers een podium om zich tijdens het Concours te kunnen presenteren aan een internationale jury, casting directors, concertdirecties, impresario’s, media en concert- en theaterpubliek. Bovendien is er € 45.000 aan prijzengeld te verdelen en zijn er diverse engagementen te winnen tijdens dit wereldwijd vermaarde evenement. Voorafgaande aan het 51ste IVC vinden Voorronden plaats op 27 en 28 mei 2016 in ’s-Hertogenbosch en op 25 juni 2016 in Sulmona (Italië). De jury voor de Voorronden van het 51ste IVC in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch bestaat uit: Roberta Alexander, sopraan/ docent Codarts Conservatorium Rotterdam, Albert Bonnema, tenor/zangcoach, Frans Fiselier, bariton/docent Koninklijk Conservatorium Den Haag, Hans Eijsackers, pianist/docent Robert-Schumann-Hochschule Düsseldorf, Brian Masuda, pianist/zangcoach en Annett Andriesen (voorzitter) mezzosopraan/directeur IVC. Inschrijving voor deelname aan de Voorronden van het 51ste IVC kan via de website van het IVC www.ivc.nu en sluit op 26 april 2016.

De 51ste editie van het IVC kent twee categorieën: Opera | Oratorium en Lied Duo. Beide categorieën hebben tijdens het Concours in september 2016 een eigen internationale jury. De jury’s worden samengesteld uit een combinatie van wereldberoemde zangers en vertegenwoordigers uit de opera- en concertwereld. De jury van de categorie Opera | Oratorium bestaat uit zangers Dame Kiri Te Kanawa, Jennifer Larmore en Sergei Leiferkus, Peter de Caluwe, intendant van De Munt in Brussel, Joel Ethan Fried, adjunct directeur artistieke zaken Koninklijk Concertgebouworkest, impresario Pieter Alferink, Jesús Iglesias Noriega, hoofd artistieke zaken De Nationale Opera en Evamaria Wieser, artistieke zaken Osterfestspiele Salzburg en casting Lyric Opera Chicago. De Lied Duo jury bestaat uit zangers Elly Ameling, Christianne Stotijn, Robert Holl, pianisten Hans Eijsackers en David Selig en Aart-Jan van de Pol, artistiek coördinator Koninklijk Concertgebouw. Tijdens het Concours worden door juryleden tevens openbare Masterclasses gegeven.

Alle voorronden, ronden en masterclasses van het Internationaal Vocalisten Concours zijn voor publiek toegankelijk. De kaartverkoop voor het publiek start medio mei 2016 via het Theater aan de Parade.

Voor meer informatie: www.ivc.nu