09-01-2016

De intendant van de Scala in Milaan Alexander Pereira heeft de Britse operaregisseur Graham Vick voor de in mei 2016 geplande enscenering van ‘La Fanciulla del West’ vervangen door de Canadese regisseur Robert Carsen.

Graham Vick zou in conflict gekomen zijn met chefdirigent Riccardo Chailly, omdat de regisseur ‘La Fanciulla del West’ zou hebben willen situeren in een homobar. Dit stuitte op protest bij de chefdirigent. Tijdens de seizoensopening 2015/2016 van de Scala waren er ook al spanningen tussen Chailly en het regieteam. De chefdirigent had zich volgens Italiaanse media hardnekkig verzet tegen seksueel expliciete scènes in de opera ‘Giovanna d’Arco’ van het regieduo Moshe Leiser en Patrice Caurier. In de Scala-voorstellingen van ‘La Fanciulla del West’ in mei 2016 zal de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek de titelrol zingen.

Lees in Salzburger Nachrichten

© Robert Ratzer