21-12-2015

Union Jack Engelse Vlag English Flag
English translation

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek en haar hond Ruby zijn door de KLM geweigerd vanwege het toegenomen gewicht van de hond.

Eva-Maria Westbroek had het voornemen vanwege de kerst naar Nederland te vliegen. Zij had een vliegreis geboekt bij de KLM om na de matineevoorstelling van ‘Cavalleria Rusticana’ op 21 december 2015 in de Royal Opera House Covent Garden van Londen Heathrow naar Schiphol te vliegen.

Maar haar hond Ruby mocht van de KLM niet mee in de cabine vanwege het toegenomen gewicht. Door een recente operatie bleek zij zwaarder te zijn dan de toegestane acht kilo. Voor een wereldberoemde sopraan als Eva-Maria Westbroek wenste de KLM echter geen uitzondering te maken. De aangeslagen Westbroek liet weten door het grondpersoneel te zijn uitgelachen en verklaarde in de toekomst de KLM te zullen weren.

© Ramsay de Give