21-12-2015

Het gaat snel met de 34-jarige Bossche dirigent Sander Teepen. Het afgelopen jaar is zijn dirigentenloopbaan in een stroomversnelling geraakt.

Sinds dit voorjaar is hij veelgevraagd dirigent bij het operahuis in het Tsjechische Ostrava, en is hij gevraagd orkestprogramma’s te dirigeren in Roemenië. Daarnaast werkt hij onder meer met het Veghelse kamerorkest Alveare.

Sander Teepen is geboren in Deurne, maar woont nu al twee jaar in Den Bosch. Tot voor kort was hij zowel actief als hoboïst en dirigent. Zijn opleiding genoot hij aan het Fontys Conservatorium Tilburg. De laatste jaren kreeg Teepen privélessen dirigeren bij Jan Stulen en schreef hij zich in voor talloze Oost-Europese concoursen.

Afgelopen voorjaar mocht hij als tweede dirigent stage lopen bij het Tsjechische operahuis. “Ik heb in korte tijd veel geleerd. Er was een goede klik met de orkestleden. Ik probeer de musici alle vertrouwen te geven.” Inmiddels heeft hij de opera ‘Andrea Chénier’ van Giordano in Ostrava mogen dirigeren. “Deze zomer werd ik teruggevraagd om een tweede opera, ‘Roberto Devereux’ van Donizetti te leiden.”

Lees in Brabants Dagblad