15-12-2015

De productie van ‘Der Freischütz’ in de Staatsoper Hannover is ongeschikt bevonden voor kinderen onder de 16 jaar. De Christendemocraten in Hannover tekenen hier nu protest tegen aan.

Op grond van videoprojectie in de enscenering van ‘Der Freischütz’ van regisseur Kay Voges, waarin aan de aanslagen in Parijs wordt herinnerd, verhoogde de Staatsoper Hannover de leeftijdsgrens naar 16 jaar. In Hannover neemt de CDU daar nu aanstoot aan, aangezien de opera ‘Der Freischütz’ voor leerlingen op het leerprogramma staat. De gemeentepolitici houden de enscenering voor “symptomatisch voor het verval van het operagezelschap.”

De opera ‘Hänsel und Gretel’ bij De Nationale Opera werd ongeschikt bevonden voor kinderen onder de 10 jaar. In Nederland werd hier nauwelijks op gereageerd.

Lees in Der Spiegel

© Thomas M. Jauk