19-11-2015

De makers van opera ‘El Rey’ zien af van een tournee langs theaters buiten Limburg.

De oper ‘El Rey’ is gebaseerd op de lotgevallen van de Roermondse politicus Jos van Rey en trekt volle zalen binnen de provincie. Er waren plannen om de opera ook in de rest van Nederland uit te voeren. “Maar dat is alleen een optie als de teksten vanuit dialect naar het Nederlands vertaalt”, zegt Sef Thissen, één van de initiatiefnemers van Opera 2.0 dat El Rey op de planken brengt. “We hebben ervoor gekozen dat niet te doen. De kracht van het stuk zit in het dialect en daar willen we trouw aan blijven.”

‘El Rey’, waarin de rol van de politicus wordt vertolkt door Suzan Seegers, stond donderdag voor de tweede keer in een uitverkochte Roermondse Oranjerie. De opera zal op 11 mei 2016 nog een keer in Roermond worden opgevoerd.

Lees in 1 Limburg

© Jeroen Kuit