26-10-2015

Het GOOG heeft dit jaar het Volendams Operakoor uitgenodigd om gezamenlijk op te treden. Op zondagmiddag 22 november 2015 staan de 130 zangers in Theater de Lampegiet te Veenendaal en op zaterdagavond 28 november 2015 in Musis Arnhem.

De artistieke leiding van het GOOG is in handen van dirigent Hans Lamers en voor het Volendams Operakoor tekent hiervoor Peter Schlamilch. Het geheel wordt muzikaal begeleid door Chris Kok (GOOG) en Jorrit van den Ham (VOK).

Voor de pauze worden diverse operawerken gespeeld, waaronder “Patria oppressa” uit de opera ‘Macbeth’ en “Gli arredi festivi giùcadano infranti” uit ‘Nabucco’ van Verdi. Verder de scène “Zu Hilfe, zu Hilfe” uit ‘Die Zauberflöte’ van Mozart, het duet “Viens, Mallika” uit ‘Lakmé’ van Delibes en een selectie uit de musical ‘Showboat’ van Kern. Het concert eindigt met het ‘Slavenkoor’ uit ‘Nabucco’ en het ‘Triomfkoor’ uit ‘Aida’.

Het Volendams Operakoor kreeg nationale en internationale bekendheid toen de fameuze tenor Tito Schipa aan het eind van de vijftiger jaren aan zijn afscheidstournee begon in Volendam en door het koor werd binnengehaald op een echte Volendammer botter. De foto’s gingen de hele wereld over en vervolgens werd het koor uitgenodigd door diverse landen. Daarnaast heeft het Volendams Operakoor meegewerkt aan diverse manifestaties, zoals het Prinsengrachtconcert en het jubileumconcert van Koningin Beatrix. Verder is meegewerkt aan diverse tv-opnames.

Het GOOG vierde in 2014 haar 60-jarig jubileum met de operaproductie ‘Eugen Onegin’ van Tschaikowski. Het koor heeft aan vele televisieprogramma’s meegewerkt, waaronder ‘Muziek uit Duizenden’ Marco Bakker. Door de BRT in België is het GOOG uitgenodigd om mee te werken aan een belcantoconcert. Ook zijn ze uitgenodigd voor het World Liberty Concert met 80.000 bezoekers. Het GOOG werd begeleid door het Metropole orkest onder leiding van Dick Bakker.

Lees in Ouderen Journaal