04-10-2015

De Nederlandse sopraan Deirdre Angenent heeft een gedeelde eerste plaats behaald op het Concorso Internazionale Valsesia Musica 2015.

Deirdre Angenent behoorde tot de acht deelnemers, die geselecteerd waren voor de finale van de 31ste editie van het zangconcours Concorso Internazionale Valsesia Musica. Deze finale werd op 3 oktober 2015 in het Teatro Civico van de Italiaanse stad Varallo gehouden en de acht deelnemers zongen ieder twee aria’s. De eerste prijs ter waarde van 8000 euro deelde Deirdre Angenent met de Taiwanese sopraan Li Keng. De tweede prijs van 4000 euro was ex-aequo voor de Koreaanse mezzosopraan Shin Je Bang en de Koreaanse bariton Euisung Kim en de derde plaats van 2000 euro was voor de Koreaanse bariton Ho Joun Lee. Deirdre Angenent won vorig jaar de Opera Nederland Prijs 2014 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ‘s-Hertogenbosch.