30-08-2015

De bariton Siegfried Lorenz werd op 30 augustus 1945 in Berlijn geboren.

Siegfried Lorenz had vanaf 1962 zangles bij Alois Orth in Berlijn en debuteerde in 1969 bij de Komische Oper in Berlijn in ‘L’Amour des Trois Oranges’ van Prokofiev. In 1972 werkte hij bij de Komische Oper mee aan de wereldpremière van ‘Noch einen Löffel Gift, Liebling?’ van Siegfried Matthus. Lorenz beleef tot 1973 bij de Komische Oper en gaf daarna slechts nog gastoptredens. Vooral bij de Berliner Staatsoper was hij vanaf 1978 te horen en in 1992 gaf hij nog een gastoptreden in de Wiener Staatsoper als Wolfram in ‘Tannhäuser’. Verder behoorden tot zijn repertoire Guglielmo in ‘Così fan tutte’, de graven in ‘Le Nozze di Figaro’, en ‘Capriccio’, Posa in ‘Don Carlos’ en Germont in ‘La Traviata’. Lorenz was vooral ook van betekenis voor het gebied van de concert-, oratorium- en liedzang. Hij werkte later als zangdocent in Weimar. Zijn stem vindt men op opnamen bij Eterna/Berlin Classics (‘Israel in Ägypten’ van Händel), DGG (‘L’Ange de Feu’ van Prokofiev), Philips (‘Die Kluge’ van Orff, Ottokar in ‘Der Freischütz’ en in ‘La Finta Giardiniera’ van Mozart), Wergo (‘Das Unaufhörliche’ van P. Hindemith), HMV-Electrola (‘Genoveva’ van Schumann), Capriccio (‘Arlecchino’ van Busoni, ‘Winterreise’ en ‘Die schöne Müllerin’ van Schubert en ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms).

Kijk op YouTube