29-08-2015

Op 26 augustus 2015 is de Amerikaanse sopraan Camellia Johnson overleden.

Camellia Johnson werd in 1954 in de Amerikaanse plaats Palatka geboren en was het enige kind van Baker en Emmanuel Johnson. Vader Emmanuel Johnson overleed toen Camellia Johnson 10 jaar oud was.

Camellia Johnson maakte haar debuut in de Metropolitan Opera van New York op 20 november 1985 als Lily in ‘Porgy and Bess’ van Gershwin. Zij zou in de Met tot en met 1994 in 52 voorstellingen optreden, als Lily en Serena in ‘Porgy and Bess’, de priesteres in ‘Aida’ en Madelon in ‘Andrea Chenier’.

Camellia Johnson maakte in december 1995 haar Lincoln Center recital debuut in de Alice Tully Hall. Verder trad verder op met het Saint Louis Symphony Orchestra, de Indianapolis Symphony, het Baltimore Symphony Orchestra, het Greater Bridgeport Symphony en het London Symphony Orchestra. Ook zong zij in het Witte Huis voor president Bill Clinton en president Barack Obama.

Toen twee jaren geleden haar moeder Bernice Baker ziek werd stopt Camellia Johnson met zingen en keerde terug naar haar geboorteplaats Palatka. Daar overleed Camellia Johnson op 26 augustus 2015 onverwachts aan hartfalen.

Lees in Palatka Daily News

Kijk op YouTube