23-08-2015

De Nederlandse sopraan Deirdre Angenent heeft de finale van ‘Le Grand Prix de l’Opéra’ in Boekarest gewonnen.

Deirdre Angenent behoorde tot de negen deelnemers, die geselecteerd waren voor de finale van de derde editie van het zangconcours ‘Le Grand Prix de l’Opéra’ in de Roemeense hoofdstad Boekarest op 22 augustus 2015. Tijdens die finale trad zij op met de aria van Santuzza “Voi lo sapete” uit ‘Cavalleria Rusticana’ en de aria van Sieglinde “Der Männer Sippe” uit ‘Die Walküre’. Behalve de eerste prijs ter waarde van 6000 euro won Deirdre Angenent ook een contract voor een rol bij het Aalto Theater van de Duitse stad Essen. Vorig jaar nog won Deirdre Angenent de Opera Nederland Prijs 2014 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ‘s-Hertogenbosch.

© Facebook, repetities finale