18-08-2015

De eerste aria’s van ‘De Juwelen van Castafiore’ zijn voorgesteld. Deze strip-opera op basis van het album van Hergé wordt van 17 tot 26 september 2015 in openlucht opgevoerd in het Kasteel van Terhulpen in België.

De aanleiding voor de opera is de 20e verjaardag van de vzw Opéra pour Tous. Met de goedkeuring van de stichting Moulinsart hebben de initiatiefnemers een lyrische komedie bedacht waarin bekende aria’s van Mozart, Puccini, Gounod, Bizet of Offenbach op aangepaste teksten vertolkt worden.

Sopraan Hélène Bernardy incarneert Bianca Castafiore en de jonge Amani Picci vertolkt de rol van Kuifje. Acteur Michel de Warzée kruipt in de kleren van kapitein Haddock voor een niet gezongen rol: de zeebonk van Hergé haat immers opera. Voort treden Daniel Galvez, in de rol van Serafijn Lampion, en Pierre Doyen en Thierry Vallier als Janssen en Janssen voor het voetlicht.

De vzw Opéra pour Tous creëert deze komedie met grote zorg om het album van Hergé te respecteren, zowel wat de teksten als het decor en de kostuums betreft. De acteurs werden ook gekozen voor de fysieke gelijkenissen met de stripfiguren.

De repetities lopen twee weken. Het spektakel wordt van 17 tot 26 september 2015 acht keer ’s avonds in openlucht opgevoerd.

Lees in De Redactie