11-08-2015

Het Franz Völker / Anny Schlemm Gesellschaft heeft door een erfenis waardevolle rekwisieten, grammofoonplaten en documenten van de tenor Franz Völker in zijn bezit gekregen.

De tenor Franz Völker en de sopraan Anny Schlemm werden allebei geboren in de Duitse plaats Neu-Isenburg en in deze stad is dan ook het Franz Völker / Anny Schlemm gezelschap gevestigd. De collectie van het gezelschap is nu een aantal interessante verzamelstukken rijker geworden. In de eerste plaats doneerde de platenverzamelaar Gerhard Kilian uit zijn persoonlijke bezit zo’n 90 grammofoonopnamen met liederen die Franz Völker opnam aan het archief van het gezelschap. Verder heeft het genootschap door de erfenis van de kleindochter van Franz Völker diverse rekwisieten bemachtigd. Hiertoe behoren het versierde zwaard, de bijpassende handschoenen en het gordel, waaraan het zwaard was bevestigd, dat Völker droeg tijdens de uitvoeringen van ‘Lohengrin’. Tenslotte konden documenten – waaronder brieven en contracten – worden verkregen.

Lees in Frankfurter Neue Presse