08-08-2015

De opera ‘The Homosexual Necrophiliac Duck Opera’ beleeft op 8 augustus 2015 zijn première tijdens het Tête à Tête Opera Festival in Londen.

De beroemde eend ‘stamt uit’ Rotterdam. In 1995 vloog een wilde eend tegen het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam en was op slag dood. Meteen daarna werd de dode eend verkracht door een andere mannetjeseend. Conservator Kees Moeliker van het Rotterdamse museum schreef er jaren geleden een artikel over en gaf een lezing in Londen. Een dirigent en een operazanger hoorden het verhaal en zetten een opera op papier. De exacte woorden van het artikel zijn op muziek gezet, aldus Moeliker: ‘De woorden worden gezongen en er zit muziek bij. De eenden worden nagespeeld door dansers.’ Als de opera een succes wordt, wil Moeliker – die zelf ook aan de uitvoering meedoet – de voorstelling naar Nederland halen.

Lees in Gay.blog.nl

© Claire Shovelton