07-08-2015

Op 30 juli 2015 is de Amerikaanse sopraan Charlotte Holloman overleden.

Charlotte Holloman werd als Charlotte Wesley op 24 maart 1922 in Washington geboren. Zij studeerde in 1941 af aan de Howard University en voltooide haar masters opleiding in zang en muziek in 1943 aan de Columbia University. Vervolgens maakte zij haar debuut in de New York Town Hall en won in 1961 een Rockefeller beurs die haar in staat stelde om in Londen en Berlijn te gaan studeren. Daarna zong zij onder andere in de operahuizen van Essen en Saarbrücken.

Uiteindelijk keerde zij terug naar de Verenigde Staten en gaf gedurende twee decennia les aan de Howard University van Washington. Charlotte Holloman overleed in haar woonplaats Washington aan borstkanker.

Lees in The Washington Post

Kijk op Howard.edu